Kleding tips voor 50jaar of meer!

Geschreven op 05-07-2017 door West Avenue
Kleding tips voor 50jaar of meer!

Mooie kleding die past bij je leeftijd, toch elegant is en bij voorkeur ook nog een beetje sexy, dat is toch wat we allemaal zoeken. 

Kledingtips voor 50 jaar en meer

 

Je hebt mode voor jonge meisjes, voor zwangere vrouwen, voor grote maten maar er is geen speciale kleding voor als je boven een bepaalde leeftijd bent. Je moet dus een keuze maken uit het aanbod dat er is. Mooie kleding heeft niet zo zeer met je leeftijd, je maat of je figuur te maken als wel met het kiezen van de juiste kleur en stijl die bij je persoonlijkheid past. Belangrijk is dat je jezelf prettig voelt in wat je draagt en dat de kleding je zelfvertrouwen geeft.

 

Ga zeker voor kwaliteit want van die

niemand dalletjes hebben niets aan

 

Laat flodder stofjes voor wat ze zijn, kies voor wat mooie kwaliteiten die niet iedere bobbeltje of rolletje onthullen. Ga voor kleding die mooi is en blijft. Uit gelubberde, kreukelige en slobberige stoffen dragen niet bij om het beste uit je figuur te halen. Glanzende stofjes en elastische stoffen moeten we goed opletten hoe deze passen.Belangrijk is dan het juiste ondergoed!!

 

Zorg dat het perfect past en staat

Weersta leuke kledingstukken die helemaal naar je zin zijn, maar toch niet goed passen of niet perfect zitten! Zoek dan even verder in  de collectie. Als je kleding past,voelt dan ook hoe het op het lichaam aanvoel. Kijk dan hoe ze zitten rond de taille. Een broek of rok die te laag en of te strak zit, kan het rolletje van je buik onnodig naar boven duwen. Een blouse of vest kan er prima uitzien als je staat, maar zorg dat de blouse mooie op de boezem,mooie passende kleding draag bij aan je figuur.

 

Zoek naar kleding die minpunten

verdoezelt en pluspunten naar voren haalt

Kleding moet  de mooiste, beste delen van je lichaam accentueren en daar de aandacht naar toe trekken. Dat kan voor de één de benen zijn, voor een ander het decolleté of de taille. Andere delen wil je misschien liever verhullen, zoals een rimpelige nek, bovenarmen of dikke kuiten. De juiste kleding kan dat voor je doen.

 

Kies voor stijl met een trendy accent.

Kies de trends die bij je passen!Als laarzen over de knie, of kanten doorkijk shirts in de mode zijn,en het is niet je ding!, dan hoef je daar niet aan mee te doen.Probeer wel voor nieuwe trends open te staan,wat een tijd geleden niet je ding is kan zomaar anders zijn.  Dat betekent trouwens niet dat je saai of onopvallend gekleed moet gaan.Proberen kan geen kwaad,de mode verander maar ook jij!

 

Draag het niet als het pijn doet

Vroeger had je dat beetje pijn er misschien nog wel voor over: mooie schoenen die knellen, een broek die te strak zat, een shirt dat knelde onder je armen."wie mooi wil zien moet pijn lijden" Nu dat hoeft niet mee. Ga voor mooie kleding die comfortabel en lekker zit. Soms kan corrigerend ondergoed er voor zorgen dat je er fantastisch uitziet. Maar doe het niet te vaak en zorg dat het niet knelt.

 

De goede kleuren kiezen

 

Als je kleuren kiest die bij je kleur van haar, huid en ogen passen, dan zie je er beter, gezonder en jonger uit. De kleuren halen dan het beste in je naar boven.  Veel vrouwen kiezen automatisch kleding de kleuren die ze al jaren dragen. Hou een kleur bij je gezicht en kijk wat het voor je doet.( want door het ouder worden veranderd de kleur haar en huid)Dus kleuren die misschien vroegen niet stonden kunnen nu bijdragen dat je er geweldig uitziet.Vallen rimpeltjes, donkere kringen of andere oneffenheden opeens meer op, lijk je bleker of fletser? Dan is het geen goede kleur voor je. Zie je er gezond en stralend uit, valt de kleur van je ogen beter op en lijkt de kleur van je haar helder. Dan is het een kleur voor jou.

 

Kies kleding die past bij je leeftijd en de

gelegenheid

 

Draag kleding die past bij wat je gaat doen. Ga je uit, dan kan je je best wat uitdagender kleden. Heb je een belangrijke gelegenheid op je werk, ga dan netjes en meer klassiek. Ga je met je (klein)kind naar de kinderboerderij zorg dan vooral voor makkelijk en comfortabel.

Nieuwsbrief
Volg ons
Volg West Avenue op Facebook, Pinterest en Instagram:
Facebook Pinterest Pinterest
Post NLWij verzenden uw bestelling met Post NL